Огнена стихия от фламенко и танго на Античния театър

Автор: Plovdiv Now 7319
Огнена стихия от фламенко и танго на Античния театър

Уникална формация от топ-танцьори, музиканти и актьори от Испания, Аржентина, Франция и България ще поведе публиката на пътешествие в търсене на свободата отвъд оковите на ежедневието на 3 май от 20:00 ч. в Античния театър в Пловдив.

С освобождаващата стихия на андалуското фламенко и съживяващите душата вибрации на аржентинското танго музикално-поетичният спектакъл „От Испания до Аржентина“ ще разкаже история за пътищата, които ни зоват като съдба и ни отвеждат на единствените места, където можем да сме истински живи. Чрез музика, танц и поезия от гореща Андалусия и далечна Аржентина спектакълът предлага отговори на вечните въпроси за смисъла на живота, любовта и свободата.

„Никога не е късно да тръгнеш без посока, да преследваш мечтите си, да откриваш и дори да прекосяваш океани в търсене на истинското си “аз”, живо и туптящо.“ – казват за спектакъла организаторите от Асоциация за културен обмен „Арт галерия Константин“ – Франция.

Уникалната постановка в две части е вдъхновена от танго пиесите на аржентинеца Астор Пиацола, фламенко класиките на Мануел де Файя и поезията на Федерико Гарсия Лорка. Тя събира на една сцена звезден състав от фламенко и танго изпълнители от сцените на Андалусия, Париж и Буенос Айрес.

Хореографията на предизвикателния спектакъл е създадена от Диего Окампо, Сара Хименес, Кармен Камачо и Карина Колмейро. На сцената в Пловдив ще видим и ученици от класа на Зоя Капон от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства с директор Емилия Арабаджиева, както и танцьорите Яна Димитрова, Андон Георгиев и Стела Михайлова.

Билети за спектакъла „От Испания до Аржентина“ могат да се закупят в мрежата на Евентим. Предвидени са намаления за ученици и пенсионери.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина