Одисей поведе любопитни пловдивчани из скрития за публиката свят на театъра (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Автор: Plovdiv Now 5876
Одисей поведе любопитни пловдивчани из скрития за публиката свят на театъра (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Любопитна разходка из скрития за публиката свят на Драмата събра пловдивчани в Нощта на театрите. Водачи в храма на Мелпомена бяха актьорите Ирина Митева и Константин Еленков. Пътешествието тръгна от голямото фоайе на театъра, разказва сайтът Plovdiv Time. Първи пред посетителите се разкриха кабинетите, където се обмисля и одобрява репертоарната политика на Драмата. После надникнаха в репетиционната, гримьорните и гардероба. 

„Залата е голяма, много театри в България не разполагат с такава”, каза Еленков. Там пред гостите застанаха и актрисите Патриция Пъндева, която се остави в ръцете на гримьора, а Мария Генчева - показа каква е задачата на хората, които се занимават с костюмите. Гостите надникнаха в светая светих на актьорите – местата, където те създават магическите си спектакли, после преминаха през мястото за чакащи актьори, за да стигнат до зрителната зала и сцената. Там вече се работи по декора на новия спектакъл „Събитие” по Владимир Набоков. Точно заради предстоящата премиера на режисьора Красимир Ранков гидове на групата бяха актьорите Константин Еленков – познат от брилянтното си превъплъщение в Одисей, и младата му колежка Ирина Митева.

Зрителите, избрали съботната вечер за забавление в театъра, имаха възможността да гледат и още едно от най-новите представления в програмата на Драмата - "Слава" с Ивана Папазова.

 Фотографии: Деан Апостолов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина