Очаквано: Провали се електронното таксуване в Пловдив, устройствата не работят

Автор: Деница Лещева 4314
Очаквано: Провали се електронното таксуване в Пловдив, устройствата не работят

Безкондукторното таксуване, което трябваше да бъде окончателно въведено от днес, отново бе белязано от фалстарт. Устройствата в повечето автобуси са спрели да работят още през първите часове от деня, а в някои автобуси изобщо не са заработвали.

Припомняме, че плановете на общината бяха таксуването във всички линии от градския транспорт да става изцяло електронно от тази сутрин. От ОП „Организация и контрол на транспорта“ заявиха, че това ще е тестово изпитание на системата за електронно таксуване и имат очаквания то да е успешно. През последните седмици съвместни екипи от специалисти на предприятието и испанската фирма „Индра системас“ отстраняваха отчетените до момента неизправности.

Оказва се обаче, че тестът съвсем не е успешен. Това установи проверка на наш репортер в няколко автобуса от различни линии.

 Поредното ни приключение в градския транспорт започва от спирка на бул. „Княгиня Мария Луиза”. Проверката на електронното табло не носи изненади – всички автобуси са редовни и се движат според обявените разписания. Качваме се на рейс по линия 36. Още от вратата посягаме към автомата за билет, но ентусиазмът ни не трае дълго.

„Няма смисъл, не работи”, съобщава кондукторката. Билети закупуваме от нея, а от разговора ни става ясно, че системата не е дала грешка, а изобщо не е заработвала. По-рано сутринта в автобуса се качили двама общински служители, за да проверят изправността на устройството. Съобщили, че поправянето му „не е по тяхната част” и слезли от автобуса, разказва шофьорът.

Стигаме до бул. „Александър Стамболийски”. Според обявената информация от ОП „ОКТ” дежурни екипи трябваше да следят за техническата изправност на системата на последните спирки на автобусите. Екип на място обаче няма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина