Общинските съветници в Пловдив на опашка да се тестват за коронавирус

Автор: Благовест Андонов 4503
Общинските съветници в Пловдив на опашка да се тестват за коронавирус

Пловдивските общински съветници започнаха да се явяват пред сградата на РЗИ, където ще им бъдат направени тестове за COVID-19. 

Първите общинари, които се подложиха на теста, са Стефан Дедев и Ясен Михайлов от ГЕРБ. След тях мина и председателя на местния парламент Александър Държиков. Той заяви, че е било взето решение съвместно с Областния кризисен щаб да се изследват само съветници, които са стояли в близост в залата на Общинския съвет. Вероятно на тест ще се подложи и цялата група на ГЕРБ, тъй като са имали заседания преди сесиите на местния парламент. 

Всеки един общински съветник, който има притеснения за здравето си, може да отиде да му бъде взета проба. В момента няма нито един съветник, който да е съобщил, че има симптоми. 

Също така за пробонабиране могат да преминат и служителите от администрацията на ОбС -Пловдив. Пробите ще бъдат взети днес и утре, като до сряда се очаква резултатите да бъдат съобщение - ден преди сесията, която ще се проведе в четвъртък. 

Припомняме, че общинският съветник от ГЕРБ д-р Иглика Казанджиева е с положителната проба за COVID-19. Тя си направи тест в края на миналата седмица, а резултатите излязоха през уикенда. В момента лекарката е под домашно лечение. 

„Няма някакви силно изразени симптоми, като в момента се е изолирала. Вчера тя не е била на комисиите, в които участва и не е имала пряк досега със съветници. Вече изготвяме списък с общинските съветници и от хората администрацията, като в понеделник и втори ще бъдат направени ПСР тестове на всички”, каза в събота Държиков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина