Общината прекратява втори договор за градския транспорт, “Хеброс бус“ остава без линии

Автор: Plovdiv Now 2071
Общината прекратява втори договор за градския транспорт, “Хеброс бус“ остава без линии

Община Пловдив изпрати днес едномесечни предизвестия до превозвачите от градския транспорт за прекратяване на договора от 2018 година. Решението е продиктувано от неизпълнение от страна на някои от фирмите на клаузите по договора.

„Продължава пропускането на курсове по някои от линиите и всеки ден получаваме жалби от гражданите. Едни превозвачи изпълняват разписанията почти на 100 %, при други няма промяна. При прекратяване на договора от 2016-та година предупредихме, че ще продължим с мерките, докато всички превозвачи не започнат да спазват правилата“, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров и допълни:

„Заставаме на страната на гражданите и продължаваме с действия за подобряване качеството на услугата в Пловдив“.

Също днес от общината бе изпратено искане до Областна администрация за налагане на временна мярка за възлагане на линиите, обект на договора, а именно №№ 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222.

Големият проблем на договора от 2018-та година, както неведнъж TrafficNews писа, е изпълнението на двете линии, които се обслужват от „Хеброс бус”. Въпреки предупрежденията от страна на градските власти към Дошков за линии №29 и №99, той продължаваше да държи нива на изпълнение под 50%.

По този начин „Хеброс бус” остава без автобусни линии в Пловдив, а вероятно на него няма да му бъдат дадени автобусни линии по време на временната мярка, поради неизпълнението на курсовете.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина