Общината обяви конкурс за директори на 13 детски градини

Автор: Plovdiv Now 1672
Общината обяви конкурс за директори на 13 детски градини

Община Пловдив обяви конкурс за директори на 13 детски градини. До 13 ноември ще се подават документи за ръководните постове в забавачките, а след това ще се проведе и изпит с допуснатите кандидати.

Най-много от свободните директорски постове са в район „Южен” за детските градини „Малина”, „Зорница”, „Албена” и „Ралица”.  В „Централен” конкурси са пуснати за „Перуника” и „Мирослава”, а в „Западен” за „Мир” и „Светла”. Детските градини „Наталия” и „Детелина” в „Източен” са други в списъка, както и „Космонавт” и „Дъга” в „Северен”. В район „Тракия” единственият конкурс, който е обявен в за „Червената шапчица”.

Изисквания към кандидатите за заемане на длъжността е да имат поне 5 години учителски стаж,  да имат завършена магистърска степен, както и необходимата квалификация за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти.

Всички кандидати, които са допуснати до конкурса, ще се явят на изпит. Първият е чрез решаване на тест, а другият ще е събеседване с кандидата, което включва и решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическото управление на институцията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина