Общината и Ботев подписаха за Колежа СНИМКИ

Автор: Благовест Андонов 590
Общината и Ботев подписаха за Колежа СНИМКИ

Кметът Иван Тотев и административният директор на Ботев Иван Йотков  подписаха анекса към концесията на стадион „Христо Ботев”, с което удължават крайния срок за довършването на Колежа. Въпреки че се очакваше Георги Самуилов също да присъства на пресконференцията, той бе представен от негови адвокат Димитър Радев.

 Йотков не пожела да се ангажира с дати за рестартирането на строежа, тъй като това било от компетенциите на инвеститора и благодетел на „Ботев” Георги Самуилов. Той обясни, че първо ще се направи конструктивно обследване на стадиона, а след това ще се пристъпи и към реалното строителство на съоръжението.

Това, което потвърди директорът на "Ботев", че стадиона трябва да бъде завършен най-късно до 13 март 2020 година. Като другото сигурно нещо е, че проектът ще остане като гласуваното инвестиционно намерение. На практика с този анекс задължително Колежът трябва да бъде построен до тази дата, тъй като срокът повече не може да се удължава. Според договора, минималната инвестиция е 14 милиона лева, а ако стадионът не бъде достроен до въпросната дата футболният клуб ще плати 10% неустойка на община Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина