Общинар №1 в Пловдив няма да участва на изборите, двама доайени в ОбС се пенсионират

Автор: Благовест Андонов 5565
Общинар №1 в Пловдив няма да участва на изборите, двама доайени в ОбС се пенсионират

Четири души от сегашния Общински съвет със сигурност няма да участват за нов мандат на изборите през есента. В началото на днешната предпоследна сесия на местния парламент своето оттегляне съобщиха Савина Петкова, д-р Лилия Учкунова, Божидар Здравков и Вихър Захов.

Председателят на Общинския съвет заяви, че няма да участва на изборите , което означава, че ще има нов човек на нейния пост. По същия начин се стекоха и обстоятелствата около нейния предшественик арх. Илко Николов.

Безспорно най-големият доайен в пловдивския парламент д-р Лилия Учкунова заяви, че се оттегля от политиката. С нейните 82 години тя е сред най-възрастните общинари в цялата страна. Тя има зад гърба си редица мандати в местния парламент, като в политиката е от средата на 90-те години на миналия век.  Въпреки годините й д-р Учкунова бе активна през целия мандат, като основната й кауза бе общинското здравеопазване.

Друг известен местен политик Божидар Здравков също каза, че приключва с политиката. Внукът на един от най-високо оценените кметове в историята на Пловдив, няма да бъде в листата на „Демократична България”. Той бе съветник от ДСБ в този мандат, а в предишни мандати бе част от групата на СДС в местния парламент.

Един от най-колоритните съветици от ГЕРБ – Вихър Захов също каза довиждане на своите колеги. Бившият военен офицер каза, че няма да участва в листите на партията за предстоящите избори.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина