Община Пловдив търси 60 млн. лева заем за четирите си големи проекта

Автор: Благовест Андонов 3532
Община Пловдив търси 60 млн. лева заем за четирите си големи проекта

Четири основни проекта на Пловдив могат да бъдат финансирани чрез заем по програмите на Фонда за органите на местното самоуправление в България(ФЛАГ), заяви кметът Здравко Димитров.  Община Пловдив ще подаде за финансиране -  „Модър Царевец”, продължението на булевард „Северен”, нов мост над река Марица и басейн „Младост”.

„Общинският съвет трябва да реши, ако не искат – ще работим с каквото разполага бюджетът. В момента има евтини пари от Европа, смятам, че е подходящ момент. Общо четирите проекта са 60 млн. лева, двойно по-малко от това, което се тиражираше в общественото пространство, спуснато по неподходящ начин”, каза кметът.

В момента в ход е процедурата по „Модър Царевец”, като там оферти са дали три фирми. Очаква се до края на годината да започне строителството, като в бюджета има 1 млн. лева за пробива.

Готов проект има и за нов мост над Марица. По булевард „Северен” все още има отчуждителни процедури и проектиране. По този начин, според кмета, ще се затвори вътрешния ринг и движението ще бъде изнесено извън центъра на града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина