Община Пловдив се поправи за нелепата поръчка за нова детска градина, вдигна парите и сроковете

Автор: Благовест Андонов 4949
Община Пловдив се поправи за нелепата поръчка за нова детска градина, вдигна парите и сроковете

бщина Пловдив „отива” на поправителен за новата детска градина улица „Богомил” в квартал Гладно поле, след като претърпя крах в първата обществена поръчка. Поръчката още от самото си начало бе обречена на провал. Фактите около процедурата учудиха сериозните строителни компании под тепетата, като фирмите, които се явиха нямаха опит в публичните сгради. Тогава се търсеше фирма, която да построи детската градина за 80 дни за 1,75 млн. лева без ДДС по програмата „Региони в растеж”.

В резултат на странните изисквания от възложителя в лицето на Общината се явиха три фирми, които обаче бяха отстранени.

Сега градските власти  са пуснали нова поръчка, която този път е на стойност от 2 млн. лева без ДДС.  Почти цялата процедура и технически характеристки са копи пейст на предишното задание, но срокът за строителството е вдигнат 3,5 пъти.

Вместо за 80 дни, новият краен срок за строителството е 270 дни. Това отново е под срока, който е даден по проект от 12 месеца, но е далеч по-реалистичен от първоначалния .

С новите обявления и първата поръчка, за да не изпусне европейското финансиране, Община Пловдив  още повече забави проекта.

Самата детска градина в квартал „Гладно поле” трябва да бъде  класическо изпълнение  – четири групи, двор за игра с определените детски съоръжения, самостоятелна кухня, басейн и физкултурен салон, както и изградена соларна система за електричество и нагряване на водата. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина