Община Пловдив продължава да купува имоти за разширяването на основен булевард

Автор: Благовест Андонов 7538
Община Пловдив продължава да купува имоти за разширяването на основен булевард

Община Пловдив ще плати 87 000 лева на частник, за да придобие имота му от 252 кв.м. на бул.  „Васил Априлов”. Преди дни кметът Иван Тотев е подписал заповедта за взимането на имота. Това е поредният терен на булеварда, за който градските власти ще платят солидна цена. Преди това бяха платени над 300 хил. лева за четири парцела с обща площ от близо 400 кв.м, близо до кръстовището с „6 септември” .

Идеята е до края на годината отчуждителните процедури да приключат, за да може да се пристъпи към пускането на обществената поръчка.  Въпреки че още в миналия бюджет бяха заделени 3 млн. лева за разширяването на булеварда, парите бяха разпределени в други пера.

Намеренията на градските власти са булевардът да бъде разширен от бул. „Пещерско шосе” до бул. „6 септември”. На самото кръстовище с „6 септември" пък се предвижда кръгово кръстовище.  

В програмата на Общината има заделени 2 млн. лева за подобен тип дейности. Те ще се извършват по „Голямоконарско шосе”, "Пещерско шосе", улица „Кукуш” и други, за които градските власти искат да изкарат разрешителни за строеж. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина