Община Пловдив може да си върне акциите в Панаира, загатна кметът

Автор: Благовест Андонов 3082
Община Пловдив може да си върне акциите в Панаира, загатна кметът

„Длъжни сме да си върнем процентите в Панаира, които изгубихме – има си начин. Ще разберете скоро”, каза кметът Здравко Димитров,  но не пожела да разкрие повече подробности. Коментарът му дойде след въпрос за сделката за Обредния дом на ул. „Съборна”. Той бе продаден през смесеното дружество, което приватизира Международен Панаир – Пловдив – „Пълдин тур инвест”.

„Не е имало информация за продажбата на къщата. Ние имаме 25% в дружеството. Не е нарушен законът, но дали е морално е друг въпрос. Не съм се запознал с изявленията на г-н Гергов. Нямам време да чета сайтове, това колкото е лошо, толкова и хубаво”, каза кметът.   

Относно Панаира вероятно кметът има предвид 20% акции, които Общинския съвет в миналия мандат първо прие, а след това върна на държавата. Тогава Община Варна получи 29% от дяловете на държавата, а Пловдив ги върна заради скандалите с Георги Гергов. Тогава бившият кмет Иван Тотев заяви, че решението кореспондира с общественото недоволство и ГЕРБ се дистанцира от Георги Гергов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина