Община Пловдив клекна – дава повече пари на превозвачите, чака 100 % електронно таксуване

Автор: Plovdiv Now 4845
Община Пловдив клекна – дава повече пари на превозвачите, чака 100 % електронно таксуване

Автор: Веселина Петлешкова

Община Пловдив все пак ще даде още пари на превозвачите, които държат 100 % от градския транспорт. След среща при областния управител Здравко Димитров – кметът Иван Тотев и Петко Ангелов, Димитър Чолаков и Веселин Дошков си стиснаха ръцете компенсациите да бъдат вдигнати. Точната сума, с която ще се дотират превозвачите, ще стане ясна, след като градските власти разгледат детайлно разчетите на разходите на трите фирми. Очаква се на първи август да стане ясна точната сума, с която ще се вдигнат компенсациите. В  момента те са 7 млн. лева, а тази година вече бяха вдигнати веднъж с 1 млн. лева.

Кметът заяви, че е доволен от срещата, като диалогът е бил конструктивен и са се обсъдили всички проблеми от двете страни.

„Получихме отговори, които ни задоволяват. Основните проблеми са системата за електронно таксуване, неработещите климатици, неспиране на спирки и пропускане на курсове. Превозвачите поеха ангажимент да изчистят всички тези неща, а автобусите, които не са оборудвани в най-скоро време да заработят. От своя страна Община Пловдив ще покаже, че е партньор, на който може да се разчита”, каза Тотев. 

Според превозвачите, загубите са им 3,6 млн. лева, но едва ли Община Пловдив ще е склонна да даде толкова пари.

„Пред фалит сме! Всеки момент може съдия-изпълнители да влязат при нас. Всички забележки, които получихме, ще ги отстраним. Кондукторите ще помагат за електронната система, за да може час по-скоро да се въведе”, каза Петко Ангелов.

След нейното въвеждане ще може да се пристъпи и към новото изчисляване на компенсации и заплащане на пробег към превозвачите.

„Повече се пътува с карти в Пловдив, а цените им, с тези на билетите, не са пипани от 10 години и са най-евтините в цялата страна”, каза Тотев.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина