Община Пловдив хвърля 4 млн. лева в битката с графитите

Автор: TrafficNews 779
Община Пловдив хвърля 4 млн. лева в битката с графитите

Битката с графитите в Пловдив може да струва до 4 млн. лева. Община Пловдив пусна обществена поръчка за комплексна услуга за почистване от графити , както и слагане на защитен слой, който да пази от тях.

Услугата представлява важен процес за поддържане на сградната инфраструктура и защита на визията и функционалността на обществените сгради, обекти, съоръжения и обществени пространства  в т.ч. детски площадки, игрища, паркове, културни паметници, подлези, стълбове за улично осветление, спирки и други.

Бъдещият изпълнител ще трябва да почиства и подготвя  необработени повърхности на сградни фасади, обекти, съоръжения и обществени пространства и други чрез нанасяне на защитен слой за защита срещу маркировки, графити, плакати и други надписи.

Също така трябва да спомага и за консервацията срещу избеляване, мръсотия и атмосферни влияния, импрегнация на прозорци на сгради към Община Пловдив и премахване на маркировки, графити, плакати и други надписи, нанесени върху обработени повърхности.

Това трябва да доведе до дълготрайно подобряване на визията на сградите.

В условията е записано, че договорът ще бъде за 12 месеца, като стойността му е до 2 млн. лева без ДДС, според възлагането от страна на Община Пловдив. При приключването на срока му, той може да бъде удължен с още 12 месеца при същите условия и стойност.

Данов хълм светна! Изчистиха драсканиците от цветни графити по немска технологияБила е почистена близо 250 квадратни метра повърхност

На Гого му се...! Сахат тепе осъмна нашарено с нови графитиГраждани настояват общината да се погрижи за изоставения хълм

16-годишен вандал е заловен от полицията, обезобразил фасада в центъра с графитиРаботата по случая продължава с инспектор от Детска педагогическа стая

 

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина