Обществено обсъждане днес решава съдбата на Небет тепе

Автор: Plovdiv Now 4515
Обществено обсъждане днес решава съдбата на Небет тепе

Обществено обсъждане за проекта за Небет тепе и искането на Община Пловдив да тегли заем от 2 млн. за съфинансиране, ще се проведе днес в Общинския съвет . То е от 17 часа в залата на Общинския съвет.

Темата е предложението на Община Пловдив да тегли заем в размер на 2 млн. лева, с които да гарантира собственото си участие в проекта По крепостните стени на Филипопол, включващ реставрация и консервация на Небет тепе и Източната порта. Общата стойност на проекта е в размер на 8 012 202,52 лева, от тях 6 009 151,89 лева са безвъзмездна финансова помощ и останалите 2 003 050 лева са собствено участие на общината. Според документацията индикативният срок на кредита е 120 месеца с 24 месеца гратисен период. Предлаганата осреднена лихва на целия кредит е минимална - 0,57 %.

Припомняме, че проектът бе представен на обществено обсъждане в началото на тази година и претърпя сериозни критики от страна на гилдиите и гражданите.  Част от предложенията, които бяха направени тогава, като включването на Северния подход с известните скални стълби, също ще бъде включен в заданието.

Основната цел на проекта е консервация и реставрация на археологическите паметници. 

Проектът  „По крепостните стени на Филипопол” ще бъде изпълнен на инженеринг. Срокът за изпълнение е две години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина