Каназирева: Поликлиниките в Пловдивско да имат ковид зона, решен е проблемът в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7103
Каназирева: Поликлиниките в Пловдивско да имат ковид зона, решен е проблемът в Карлово

Във всяка поликлиника и ДКЦ в Пловдив и областта да има COVID зона, която да бъде обособена извън останалите потоци на пациенти, препоръчва областният управител Дани Каназирева и очаква до 23 ноември кметовете на общини да я информират за зоните в съответните поликлиники.

Няколко решения са взети на днешното заседание на медицинския щаб. В болницата в Карлово ще работят двама лекари специализанти. на договор, със заплати и допълнителните 1000 лева за първа линия. Лекарите са от Пловдив, ще им бъде осигурен и транспорт.

В Онкото в Пловдив да няма разкрито ковид отделение. Ще има обособена зона само за пациенти на самия диспансер, които са с положителни проби и няма да се допускат външни.

Нова организация ще има и в центровете на центровете в хемодализа. Ще има зони с положителни проби, както ще се раздели и времевия диапазон за останалите пациенти.

Определено е къде интензивните сектори ще приемат пациенти с усложнено състоявие. УМБАЛ „Св. Георги” ще приема хоспитализираните от МБАЛ „Тримонциум”, „Парк хоспитал” и от Карлово.

УМБАЛ „Пълмед” ще приема пациенти от болницата в Асеновград, „Централ хоспитал” - от „Св. Мина”. В МБАЛ „Св. Иван Рилски” при нужда ще приема пациенти в тежко състояние от Раковски, а МБАЛ „Св. Каридад” - от Втора градска болница.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина