Облагородяват поредното “Място в Пловдив“! Търсят се доброволци

Автор: Plovdiv Now 4747
Облагородяват поредното “Място в Пловдив“! Търсят се доброволци

На 7-ми юли, вторник, от 18 часа  ентусиасти ще почистят заедно МЯСТОТО. Под мотото на кампанията Junk Around  се организира оборка на терена, за да се подготви пространството за същинското облагородяване.

„ Моментът е подходящ отново да обсъдим идеи и планове за действие. Очакваме ви! Ще се погрижим за доброто настроение с музика, а за безопасността на всички ще осигурим нужните: дистанция, дезинфектанти, стикове за събиране на отпадъци. В предстоящите седмици ще бъдат извършени и дейностите на терен по облагородяването. Всеки е добре дошъл като доброволец, активен гражданин или заинтересован жител да помогне с добри идеи, физическа помощ или разпространяване на инициативата“, призовават организаторите от Място България и BG Бъди активен.

На база желанията и нуждите на местните жители, и заедно с тяхно участие облагородяваме поредното _Място в Пловдив.  Инициативата се осъществява от сдружение “БГ Бъди активен”, заедно с местни граждани, кандидатствали в конкурс от плафтормата и спечелили финансова подкрепа от сдружението. Освен финансово, те ще бъдат подкрепени с идеи, споделен опит и ресурси за реализирането на проекта. На място ще бъдат поставени тенис маса, баскетболен кош, ще се извърши почистване, озеленяване и боядисване на пейки и прилежащи части от детската площадка. 

Място Кършияка ще бъде облагородено по метода на т. нар. Placemaking – стратегия за партньорство между местните общности, институциите и бизнеса в създаването и управлението на обществени пространства. Негова цел е подобряване на икономическото и социалното благополучие и качеството на живот на жителите. Ключов елемент на метода е ангажирането на гражданите в обновяването и поддържането на местата

Желаещите да се включат като доброволци могат да дойдат на място или да се свържат предварително с инициаторите.

Място България е национална кампания за намаляване отпадъците в българските градове, увеличаване на разделното събиране и подобряване на обществените пространства. 

_Място е проект, иницииран от сдружение BG Бъди активен, който преобразява пространства в различни градове в България и ги превръща в предпочитано от местните общности място за дейности на открито. Идеята се реализира за поредна година  в България и е вдъхновена от т.нар. PlaceMaking движение в Европа и САЩ, което предизвиква гражданското общество активно да участва в процеса по сътворяване на атрактивни публични места.

Място България, Сдружение “BG Бъди активен” се намира на адрес  Ул. Петко Д. Петков 12, Ет. 1, Ап.2, Гр. Пловдив, 4000, телефон за контакт +359 876 723 377

Включи се като доброволец в акции по почистване, рециклиране, облагородяване на твоя град или просто сподели своята свежа идея!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина