Обявяват и награждават победителите в VII Международен фотосалон Пловдив 2020

Автор: Plovdiv Now 4190
Обявяват и награждават победителите в VII Международен фотосалон Пловдив 2020

Международен фотосалон Пловдив е традиционно събитие от Културния календар на Община Пловдив, което тази година бележи своето седмо издание. Новото през 2020 година, е че два от разделите са трансформирани като принт раздели, за да се привлече интереса на всички, които смятат че тази форма на представянето пред журито е по-добра. МФС Пловдив, отново е включена в културния календар на град Пловдив.

Освен честта да е едно от тях, благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив, салонът отново ще има своето издание в книжно тяло със селекция от всички медалисти, както и част от по-добрите фотографии от финалистите. И въпреки всички трудности и изпитания, на които организаторите бяха подложени от рестриктивните обстоятелства заради COVID -19, те успяха да привлекат вниманието на общо 369 автора от 54 държави, с 4441 фотографии във всички 6 раздела. Петчленно жури от двама чужденци и трима българи разгледаха и оцениха всички фотографии в рамките на 3 дни - от 10 до 12 юли.

Председател на журито бе Борислав Милованович, EFIAP/p, ESFIAP, EPSA, GPU CR 3 HonPESGSPC, HON.FICS от Сърбия, а втория чужденец бе г-жа Клаудия Диетл, EFIAP/b от Германия. Българските жури членове бяха - Цончо Балканджиев, EFIAP; Ивайло Сакелариев, AFIAP и Димитрина Андреева, EFIAP.

Официалното представяне пред публика на тазгодишните най-добри фотографи и техните творби ще се състои днес от 17:30 ч. в Пловдив, Античен театър, северен вход. Изложбата е експонирана по оградите на театъра, а мястото където ще се съберат гости и организатори, ще е в дясно между най-западния вход на театъра и АМТИИ.

Голямата новина, а същевременно и приятна е че най-добре представилия се автор в салона е пловдивчанин! Официалният знак на FIAP за този приз - светло синя FIAP значка, той постигна с общо 18 приети кадъра (от 24) във финалната селекция. Честито на фотографа-творец, с пожелания за още по-високи успехи в най-младото и светло изкуство! И дано прослави името на Пловдив и в друг фото салон по света с подобно най-високо постижение!

Друго престижно постижение свързано с града ни е Дипломата на Община Пловдив, която тази година бе спечелена от друг популярен пловдивски фототворец.

Българските участници спечелиха 49 награди (на общо 30 фото творци) и с голяма гордост можем да заявим, че българските автори представиха напълно достойно България. От всички наградени български участници, 14 са от Пловдив с общо 20 награди.

Единственият Български фото клуб, Фотографска Задруга Пловдив (ФЗП) също се представи много добре – трима от авторите, членове на клуба, спечелиха 3 награди.

Кои са победителите? Ще разберете на място!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина