Ново публично обсъждане в Сопот, този път за местните данъци и такси

Автор: Plovdiv Now 4411
Ново публично обсъждане в Сопот, този път за местните данъци и такси

Ново обществено обсъждане е планирано в Сопот за тази седмица. Този път темата ще бъдат местните данъци и такси. Инициативата е на кмета Деян Дойнов и ще се случи в сряда, 29 юли 2020 г., в 17:30 часа на площад "Иван Вазов".

"Нека заедно и в безопасна социална дистанция обсъдим местните данъци и такси. Правилното решение се взима в условия на дебат", казва градоначалникът. 

"Като заговорим за данъци, всички ние сме на едно мнение - колкото по-ниски, толкова по-добре. Но това ли е правилната позиция, като се има предвид, че чрез данъците община Сопот финансира дейности като улично осветление, озеленяване и др. Ако данъците, представляват основния приход в нашето домакинство, дали искаме те да бъдат възможно най-ниски или искаме да бъдат възможно най-разумни и справедливи спрямо всички страни? 

По време на тежките месеци на епидемия от коронавирус заедно с ограничителните мерки община Сопот, както и почти всички общини в България, въведоха ограничителните мерки, но и такива, които да бъдат в подкрепа на хората, като замразяването на местни данъци и такси, в опит за облекчаване поне временно на бремето върху бизнеса и гражданите. 

Това беше естествена реакция на местната власт в опит за ограничаване на икономическите щети, но в дългосрочен план тази мярка сама по себе си може да нанесе щета върху общинските бюджети. 

Да намерим заедно добро и справедливо решение за града и за всяко семейство", казва още кметът и кани всички граждани на община Сопот да присъстват на публичното обсъждане.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина