Новите заразени - в Асеновград, Кричим и “Марица“, пловдивски полицай също е с коронавирус

Автор: Plovdiv Now 11511
Новите заразени - в Асеновград, Кричим и “Марица“, пловдивски полицай също е с коронавирус

Служител на пловдивската полиция е с положителна проба за коронавирус. Униформеният е сред редиците на Криминална полиция в сектора на улица „Петко Д. Петков”. Той е разследващ агент. Вече е добре, лекува се в дома си.

В домовете си са още 25 служители на Криминална полиция, които са били контактни с униформения. Направени са им PCR -тестове.

Двама мъже от Пловдив и трима от областта са сред новите случаи на заразени с COVID-19 през последните 24 часа. Един от тях е на 19 години. Той е посетител в дискотека „Сикретс“. 

Останалите 3-ма са в областта – 1 от община Асеновград -военен. От община Кричим-жена на 80 години и 1 мъж от община Марица. 

През последното денонощие е отчетен и един смъртен случай. Мъж на 47 години от Костиево. Касае се за пастора, който близо две седмици беше интубиран.

Към днешна дата оздравелите пациенти са 103, а на домашно лечение са 123. Към момента са хоспитализирани 46 лица, един пациент е интубиран.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 279. От тях в общините: Пловдив – 147, Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 42, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 9, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4. 

„Ситуацията е динамична. Следим внимателно как се развива в областта и сме в непрекъсната връзка с РЗИ и МВР. Следим внимателно и указанията от НОЩ и Здравното министерство. Важното е всички да продължим да спазваме мерките и да бъдем отговорни", коментира последните данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина