Планове: Нови центрове за хора с увреждания в Карлово, компютри за деца от социални заведения

Автор: Plovdiv Now 6703
Планове: Нови центрове за хора с увреждания в Карлово, компютри за деца от социални заведения
Да бъдат открити два нови социални центъра - Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция и Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, това предложи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов пред общинските съветници на последната сесия.
 
Социалните центрове ще са с капацитет до 15 човека и ще се намират в Карлово, на ул. „Гурко Мархолев“.  Непосредствената им близост до МБАЛ „Д-р Киро Попов“ ще позволи към услугите, които ще се предлагат на лицата настанени там, да бъде и медицинско обслужване от болницата, което да осигурява допълнителни приходи към нейния бюджет.
 
Съветниците дадоха съгласие за осигуряване на допълнителни средства за борба с пандемията COVID – 19, каквито са предвидени с промени в Закона за здравето, които ще се осигурят от отчисленията, събирани по Закона за управление на отпадъците. Сумата ще бъде изразходвана за осигуряване на материали за дезинфекция на места за обществено ползване, закупуване на многофункционална техника, която ще се използва за дезинфекция и миене на улиците и нови пръскачки за дезинфекция.
 
Старейшините решиха Община Карлово да кандидатства по целева програма за осигуряване на субсидия за закупуване на лаптопи и компютри за децата, настанени в социални заведения. Така ще се даде възможност на тези деца да бъдат включени в дистанционната форма на обучение.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина