Нови първи награди за Радослав и Георги - талантливите братя от Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4030
Нови първи награди за Радослав и Георги - талантливите братя от Пловдив

Радослав и Георги Чиколови станаха лауреати на първи награди на VІІ Международен клавирен конкурс „Шуман - Брамс“. Той се проведе от 12 до 15 ноември в Пловдив, присъствено, при спазване на всички правила срещу разпространението на COVID-19, съобщават от Фондаация "Димитър Бербатов".

Георги се яви в най-високата възрастова категория - до 25 г., поради факта, че вече е носител на първа награда в своята категория - от VІІІ до ХІІ клас. Но и в конкуренцията на студенти той извоюва първа награда! Георги спечели и специалната награда „Благовеста Кабаиванова“.

По-малкият брат Радослав не отстъпва на батко си и уверено върви по неговите стъпки -  той също стана пръв и впечатли авторитетното жури със зрелостта на изпълненията си.

Председател на журито беше проф. Борислава Танева - НМА „Проф. Панчо Владигеров“ (София), а членове педагозите Светлана Косева и Елена Велчева - НУМТИ „Добрин Петков" (Пловдив), Антоанета Воденичарова - НУИ „Панайот Пипков“ (Плевен), (София), Евгени Желязков - НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ (Русе), както и Румен Джуров – държавен експерт в Министерството на културата.

Конкурсът е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Радослав и Георги са ученици в Националното училище за музикално и танцово изкуство в град Пловдив, в класа по пиано на изтъкнатия музикален педагог Светлана Косева.

Братя Чиколови са членове на Клуб 2014, Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация "Димитър Бербатов". Георги е финалист за Голямата награда за 2014 г.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина