Нови автентични носии и сцена за танцьорите в Стамболийски след одобрение на два проекта

Автор: Plovdiv Now 5443
Нови автентични носии и сцена за танцьорите в Стамболийски след одобрение на два проекта

"Бях обещал на танцьорите от „Траке“ и „Южняче“ и на техния ръководител Жанета Иванова, че ще осигурим средства за нова сцена и за нови костюми. Ето че и това обещание скоро ще бъде изпълнено", уверява кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

До края на годината се очаква одобрението на два проекта, подготвени от МИГ-Стамболийски и са свързани със самодейното изкуство, което от години се развива в общината.

Единият проект е „Популяризиране на живото културно наследство на територията на община Стамболийски“ и е за закупуване на 50 автентични народни носии от тракийския регион. Стойността му е 26 550 лева.

Другият проект е „Популяризиране на местната идентичност посредством дейности за придобиване на материални активи за интересите на местната общност“. Той е за 26 964 лева и е за закупуване на 120 кв.м. сцена, която ще се ползва по време на концертите и различните мероприятия на открито. Сцената е модулна, с противоплъзгаща настилка, за да се ползва за танци и отговаря на всички европейски стандарти. Ще се сглобява и разглобява лесно, така че ще има възможност и да се поставя на различни места в общината, когато има нужда.

Проектите са вече подадени в Министерството на земеделието, храните и горите, който ще е финансиращият орган.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина