Новата писта на лекоатлетическата зала на Локомотив е готова

Автор: Plovdiv Now 931
Новата писта на лекоатлетическата зала на Локомотив е готова

Автор: Наталия Грозева

Окончателно завърши подновяването на пистата в лекоатлетическата зала на СКЛА Локомотив Пловдив на Лаута. От днес атлетите, ще имат възможност да влязат и да проведат своята тренировка.  Това съобщиха от клуба в официалната Фейсбук страница. Залата беше затворена от началото на септември и тренировките се провеждаха на друго място.

Помещението се сдоби с нова писта след кандидатстване по проект на Министерство на младежта и спорта за извършване на надграждащ ремонт. Ремонтните действия ще се изразяват в полагане на специализирана настилка на пистата, която се отдадена под наем от Общината в срок от 10 години .

Проектът е за 50% финансиране по програмата, а останалата част  за проекта следва да бъдат осигурени като съфинансиране от страна на Общината.  В тази връзка ръководството на спортния клуб регистрира писмо до Община Пловдив за предоставяне на нужното за проектното предложение, което ще в размер на 98 хиляди лева с ДДС, предвид, че спортната организация не може  да го осигури.

В писмото на СКЛА „Локомотив Пловдив” бе упоменато, че финансирането е необходимо за надграждане на лекоатлетическата писта, с цел подобряване на тренировъчния процес и с достигане на последните стандарти съгласно изискванията на Световната атлетика, за да може подготовката на атлетите да се повиши.

На една от общинските сесии през 2023 година местният парламент гласува предложението на зам.-кмета по спорт Николай Бухалов. Предложението бе прието с 47 гласа „за”, 0 „против” и 1 „въздържал се”.  По-късно през новата година, именно в тази връзка бившият министър на спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия клуб на Локомотив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина