Нова версия на новия проект за нова Конституция - това представлява документа за върховен закон, който вчера ГЕРБ внесе в деловодството на парламента. С внасянето му бе предложен и проект на решение за свикване на Велико народно събрание.

Припомняме, че партията на Бойко Борисов събра малко над необходимите 120 подписа - общо 127. Това стана почти в края на посочения срок от ГЕРБ и след дълго преговори с останалите партии. Така, въпреки че Веселин Марешки вчера по обед обяви, че ВОЛЯ няма да подкрепи документа, само няколко часа по-късно именно подписите на депутатите на Марешки позволиха входирането на документа. 

В новия проект за Конституция е върнат липсващият преамбюл от предходно представения проект на ГЕРБ, както и са променени някои от текстовете - отпада предложението съдената власт да има право на законодателна инициатива и др. 

Двата проекта бяха внесени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и Менда Стоянова, народен представител и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ снощи. Ето и целия текст на проекта: