Нова порция дилъри арестуваха в Пловдив, иззеха и незаконен тютюн от Шекера

Автор: Plovdiv Now 7085
Нова порция дилъри арестуваха в Пловдив, иззеха и незаконен тютюн от Шекера

Две жилища са били проверени в пловдивската Шекер махала при спецоперация на полицията. На първия от адресите униформените са открили 1 кг нелегален тютюн и 120 къса цигари с марката «КИНГ» отново без бандерол. На втория адрес са били намерени и иззети 3 кг нарязан тютюн, подготвен за продажба. Тютюнът и цигарите  били скрити в тайници от две жени – на 44 и на 59 години.

Криминалисти от Трето РУ пък са претърсили и иззели от частен дом в Пловдив 517 грама наркотично вещество. Екпертна справка е установила, честава дума за марихуана. Задържаният е 25-годишен от Хасково, който живеел на квартира в Пловдив и държал марихуаната с цел пласиране. Наложена му е постоянна мярка – задържане. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив.

В рамките на същата операция в Трето РУ е бил задържан и друг жител на Хасково - 33 годишен. При извършеното претърсване на управлявания от него автомобил са били иззети 152 грама марихуана. Започнато е досъдебно производство за престъпление по Наказателния кодекс. Лицето е било задържано, а по-късно му е била наложена мярка за неотклонение.

21-годишен младеж отново от Пловдив е бил хванат с плиетиленов плик у себе си, съдържащ бяло прахообразно вещество. От извършената експертна справка в Базовата научно-техническа лаборатория към Областната дирекция на МВР е станало ясно, че иззетото вещество е кокаин с тегло 0.402 грама. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина