Нова младежка инициатива стартира утре в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3477
Нова младежка инициатива стартира утре в Пловдив

С началото на учебната година стартира и нова инициатива за юноши организирана от Младежки център Пловдив. „Форум театър“ е интерактивен театър, в който публиката ще може да вземе активно участие. Инициативата е насочена към работа със ситуации на насилие и/или потисничество от реалния живот, засяга проблеми на общността и се стреми да постигне позитивна промяна.

Първата работилница ще се проведе на 27.09 (неделя) от 10:00 часа в Биоградинката на ОП "Младежки център Пловдив" (ул. "Ясна Поляна" 18).

От Младежкия център уверяват, че за участие във Форум театър група не е нужен предварителен сценичен опит. Необходимо е единствено желаещите да се включат да се ангажират с редовно участие в обучителните модули.

В групата за Форум театър може да се включи всеки, който желае да: разгърне креативния си потенциал и лидерските си умения; промени света около себе си със социално ангажиран театър; подкрепи връстниците си да бъдат непримирими с насилието и несправедливостта;         даде пространство за изява на непроявения актьор в себе си; изследва пределите на спонтанността и смелостта си и придобие сценични умения; стане част от общност, с която споделя лични истории, сценична опитност и вълнуващото пътешествие в света на форум театъра и социалната промяна; бъде ментор, подкрепа и вдъхновител на други младежи.

Форум театър групата ще се събира редовно в периода 27.09 до 15.12.2020. По време на груповите занимания младежите ще се запознават поетапно с различни техники от форум, имидж и импровизационния театър. В процеса на работа групата ще сътвори представление на социално значима тема, което ще бъде представено пред различна аудитория – връстници, учители, родители. След края на обучителния цикъл, участниците ще бъдат подкрепени в разработването и провеждането на свои инициативи сред съученици за ограничаване на насилието и несправедливостта в и извън училище.

Местата за Форум театъра са ограничени. Записването става чрез попълване на следната регистрационна форма: https://rb.gy/cdrnkn  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина