Нова и много модерна зала за деца със специални потребности създаде Ротари клуб в Карлово

Автор: Plovdiv Now 9202
Нова и много модерна зала за деца със специални потребности създаде Ротари клуб в Карлово
Напълно оборудваната нова сензорна зала за работа с деца със специални образователни потребности беше открита на първия етаж на сградата, в която се помещава и Младежкият информационен център в Карлово.
 
Финансирането е от Ротари клуб, който на свой благотворителен бал събра 23 000 лв., която беше използвана за подобряване обучителната среда за децата от Социалния център в Карлово и Дневния център за деца и младежи с увреждания в Сопот. В сумата има и голямо дарение от Мартин Банков от Канада, който изрично бе заявил волята си дарението да се ползва именно за деца в риск.

Залата е оборудвана с уреди и обучителни пособия и материали, които ще помогнат за развитието на тактилните усещания, концентрацията, когнитивните умения, баланса и фината моторика, изключително важни за ранна интервенция на уврежданията.
 
Залата бе открита от кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. В присъствието на всички членове на Ротари клуб в града президентът на клуба за 2019/2020 Здравко Костадинов благодари на всички приятели, които направиха възможна каузата. 

Майки на деца със специални потребности също присъстваха на откриването. Младежи-доброволци от Информационния център в Карлово са готови да работят за по-доброто приобщаване на децата чрез организиране на празници и съвместни инициативи.
 
Царицата на розите за 2019 Яна Цветкова сподели, че нейната специална кауза е именно работата с деца в риск.

Източник: Младежки информационен център - Карлово
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина