Нов нощен ремонт предстои на основен булевард в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6159
Нов нощен ремонт предстои на основен булевард в Пловдив

За да не се затруднява допълнително трафикът, износващият пласт асфалт по бул. „Цар Борис III Обединител “ в  участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“ ще бъде положен през нощта в събота срещу неделя. Това съобщи заместник-кметът на Община Пловдив по строителство Пламен Райчев.

От 20:00 на 7 март до 08:00 часа на 8 март се спира движението на пътни превозни средства в отсечката от моста на река Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“. В този интервал от време ще бъдат пропускани само автобусите от обществения масов вътрешноградски транспорт. Те ще минават по платното, в което не се изпълняват строителни работи. Дежурен екип на „Пътна полиция“ пряко ще ръководи движението.

„Работата нощем ще стане редовна практика при всички пътни реконструкции, когато е възможно и няма опасност да се наруши спокойствието на гражданите.  Прави се по изричното настояване на кмета Здравко Димитров, като целта е да не се създава излишно напрежение в и без това натоварения трафик“, коментира Пламен Райчев. Той припомни, че първите нощни ремонти бяха направени миналия декември на бул. „Никола Вапцаров“.

Заместник-кметът отбеляза, че преасфалтирането на тази част от  бул. „Цар Борис III Обединител “ е било наложително поради лошото състояние на пътната настилка. Строителните работи приключват в срок, очаква се движението да бъде изцяло възстановено в понеделник. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина