Нов международен литературен фестивал LETERAPOPULI започва в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 969
Нов международен литературен фестивал LETERAPOPULI започва в Пловдив

От 3 до 10 октомври 2024г., Пловдив ще бъде домакин на първото издание на фестивала за световна литература LETERAPOPULI. Тази проява цели да развие в културния календар на града литературен форум с мащабно и престижно международно участие, за това и в бъдещите си издания планира да срещне пловдивчани и гости на града със забележителни съвременни писатели от цял свят.

Първи гости на тазгодишното есенно издание на фестивала ще бъдат Хосе Мануел Фахардо (Португалия /Испания), лауреат на престижни награди за литература и организатор на международните писателски срещи Сервантес в целия свят; Рахел Мартинес Гомес (Испания), лауреат на Наградата за литература на Европейския Съюз и френската писателка, режисьорка и композиторка Исака- Изабел Клайн.

Фестивалът с директор д-р Достена Лаверн се осъществява със съдействието и финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив, а негов основен организатор е Българският институт по арт мениджмънт.

Официалното откриване на фестивала ще се състои на 4 октомври от 18:30 в Регионален етнографски музей - Пловдив, с официални гости от страната и чужбина. С видео обръщения ще се включат и членове на Международния комитет на Летерапопули, съставен от значими писатели от цял свят. Събитието ще завърши с авторски концерт на френската композиторка и драматург Исака.

Входът е безплатен.

Публика ще бъде допускана до запълване на капацитета на пространството.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина