Нов документ помага на лекарите ни в борбата им с коронавируса

Автор: Plovdiv Now 4160
Нов документ помага на лекарите ни в борбата им с коронавируса

Специален документ ще помага на българските лекари в борбата им с коронавируса. Той се състои от 400 страници и в него специалистите ще могат да намерят информация как да действат при различни групи пациенти с различни симптоми. Описано е поведение в доболничната помощ и болничните заведения. Лечението на пациенти в интензивните отделения, неонатологичната практика, лица с онкологични или психични заболявания. "Имаме принципи за бременни, за хора с различни съпътстващи заболявания", обясни пулмологът проф. Александър Симидчиев.

Той сподели, че в момента и дъщеря му, и снаха му са бременни. В документа може да се намери информация какво се прави, ако тези жени се заразят – препоръки за акушер-гинеколози и акушерки. Какво се случва при жена с положителен тест за COVID-19, в лека форма, жена с кашлица.

„Всичко се обедини в един документ. Това е т.нар жив документ, той е съставен от отделните части, така че ако утре нещо се промени в състоянието на пациента, сменяме само тази част и колегите ще получат информация с няколко кликА на клавиатурата. Документът е предназначен за медиците, а не за широката публика”, допълни той.

В него може да се намери също информация как се мият ръцете и как се ползват предпазни средства.

"Много колеги допринесоха с писане, с критични рецензии. Трябва да имаме приноса на всеки, който може да направи някакво допълнение, за да преборим тази безмозъчна инфекция", допълни проф. Симидчиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина