НОЩ/Пловдив 2019 търси стажанти - доброволци

Автор: Plovdiv Now 5194
НОЩ/Пловдив 2019 търси стажанти - доброволци

НОЩ/Пловдив 2019 се завръща на 13, 14, 15 септември за четиринайсето издание. Влезте в екипа на един от най-обичаните и популярни фестивали за култура и изкуство в страната в гoдината на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" - изберете си стажантска позиция като КООРДИНАТОР или ФОТОГРАФ и се включете в подготовката на любимата НОЩ.

Какво дават позициите? Богат опит в културната сфера и събитийното планиране, динамични, отговорни и интересни задължения, полезни контакти с български и международни артисти и партньори на събитието, сертификат за преминат стаж в една от утвърдените културни организации в страната .  Предвидено е и първоначално въвеждане в работата на екип НОЩ/Пловдив 2019 от координатора на фестивала и ръководителя на фотографски екип НОЩ както и постоянна възможност за обратна връзка по време на стажа.

Какви качества търсят? Желание за развитие и усвояване на нови знания, организираност и динамичност на работа, комуникативност и лесна работа в екип, добро владеене на основни компютърни програми и интернет и добър писмен и говорим български и английски език.

Ето и подробна информация за позициите:

ПОЗИЦИЯ СТАЖАНТ ФОТОГРАФ:

Период на заетост: юли-септември 2019

Отговорности:

- Активна работа с екипа на НОЩ/Пловдив по заснемане на проекти, участници и локации част от програмата на фестивала

- Селекция и обработка на снимки

- Заснемане на събитията в НОЩ/Пловдив, 2019 (13, 14, 15 септември)

За фотографския екип на НОЩ/Повдив 2019 в края на август ще се проведе специализиран фотографски форум в две части, организиран от Лина Кривошиева. Там ще можете да научите повече за спецификите на заснемане на събитие от мащаба на НОЩ/Пловдив и да получите обратна връзка от първо лице за работата си

ПОЗИЦИЯ СТАЖАНТ КООРДИНАТОР:

Период на заетост: юли-септември 2019

Отговорности:

- Координация и контрол в подготовката и практическото осъществяване на артистични проекти част от програмата на фестивала

- Координация и контрол на организационни етапи от подготовката на фестивала

- Комуникация с артисти, партньори и участници в проектите

- Координация на доброволци и подизпълнители

- Активно сътрудничество с екипа на „Отворени изкуства"

АКО ПРОЯВЯВАТЕ ИНТЕРЕС:

Попълнете и подайте кратката апликационна форма за стажанти НОЩ/Пловдив до 30 ЮЛИ 2019 г. или изпратете в срок до 30 юли 2019 г. на мейл [email protected],  CV със снимка и данни за контакт + кратка мотивация в свободен текст за конкретната позиция (моля, отбележете в имейла си за коя позиция кандидатствате).

*Стажът е неплатен и дейностите се осъществяват предимно в Пловдив.

НОЩ/Пловдив 2019 е част от официалната програма на Пловдив- Европейска столица на културата 2019.

НОЩ/Пловдив тази година се подготвя с подкрепата на EVN и Фондация „Америка за България“.  За международната артистична програма събитието работи заедно с посолствата на Австрия, САЩ и Швеция както и с Френски Институт България, Гьоте-институт България, Чешки център София, Полски институт София и др. Фестивалът има удоволствието да работи в партньорство и MentorMate, Община Пловдив и др.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина