Нина Николина, Skiller и групите „Чубрица“ и „Тъпани и гайди“ огласят Античния театър тази вечер

Автор: Plovdiv Now 5478
Нина Николина, Skiller и групите „Чубрица“ и „Тъпани и гайди“ огласят Античния театър тази вечер

Шарен и пъстър летен фестивал започна вчера на Античния театър в Пловдив. Пълдин Етно Фест е празник на етно културата, в който хора от различни националности представят своето изкуство и традиции. Фестивалът е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Програмата през двете фестивални вечери включва концерти на ETHNO WORLD MUSIC, представена от български и чужди изпълнители. Вратите се отварят от 19,30 часа, за да поднесат в 4-часови спектакли изпълненията на талантливи групи и изпълнители.

В събота вечер посетителите на фестивала ще се насладят на българския фолклор в изпълнение на ДЖАЗ & ТРАДИЦИЯ  на Нина Николина и нейната група от виртуозни музиканти: Калин Вельов-барабани и перкусии, Мартин Ташев-тромпет и вокал, Ясен Велчев-клавишни, Таня Първанова-вокал.

Същата вечер ще се изявят и ЧУБРИЦА, чиято премиера ще е на сцената на Античния театър, на която ще се качат световният шампион бийтбоксер Skiller, Атешкан Теофилов-китари, Венера Тодорова-вокал и Димитър Горчаков – ел.пиано. Те ще забъркат цветни музикални аромати в разнообразие от етно вариации.

Любителите на етно музиката ще се насладят на още познати ритми от ORATNICA и алтернативен фолклор от ТЪПАНИ И ГАЙДИ. Формацията на музикантите Хорхе, Бъни, Росен, Григор, Костадин, Лазар и Валентина поднасят звука на каба гайдите в съчетание с диджеру и кахон.

Специално за фестивала музикантите от групи PARA HOT JAZZ  и HOT CLUB DE PLOVDIV : Влади Михайлов(виола), Димитър Благоев(китара), Петър Койчев(китара), Христо Минчев(контрабас) и със специалното участие на легендата Веселин Койчев (китара) се обединяват в проект, който ще разтърси в ритъма на френския джипси суинг.

Между сетовете на отделните изпълнители зрителите ще се насладят на  уникални танцово-музикални и шоу импресии на формация Елика.

Освен музика, във фестивала ще присъстват и танците, ритуалите, кукерите, традиционните национални кухни, подправки, билки и аромати. Арт базарът ще е отворен за всички желаещи да се докоснат до етно културата и да си тръгнат с част от нея.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина