Николай, блъснал и убил моторист в Пловдив, чака присъда днес

Автор: Plovdiv Now 4115
Николай, блъснал и убил моторист в Пловдив, чака присъда днес

Автор: Въчо Димитров

Делото срещу Николай Филипов, обвинен, че е причинил смърт на пътя в Пловдив, тръгна по реда на съкратеното съдебно следствие. 56-годишният мъж ще чуе присъдата си още днес, като тя ще бъде редуцирана с една трета. Това стана ясно в съдебната зала, след като Окръжен съд  - Пловдив даде ход на делото. 

Филипов призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Според прокуратурата, на 8 юли 2019 година той е отнел предимството на моторист, докато управлявал автомобила си по улица "Дрин", на кръстовището с бул. "Македония". В резултат, блъснал моториста Божидар Янков и по непредпазливост причинил смъртта му. 

Прокуратурата поиска да му бъде наложена условна присъда- от 2 до 6 години лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок. Според държавното обвинение са налице смегчаващи вината обстоятелства. В съдебната зала стана ясно, че мотористът се е движил с 80 км./ч., като по този начин е допринесъл за инцидента. Самият Филипов е с чисто съдебно минало.

Солидарна с искането на прокуратурата бе и Зоя Тошкова - защитничката на родителите на Янков Александра и Янко. Те бяха конституирани като частни обвинители. 

Филипов изказа съболезнования на близките и изрази съжалението си от случилото се. Той поиска справедливо наказание.

Очаква се присъдата му да бъде прочетена днес. Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина