Няма потвърден случай на коронавирус у нас, изследват в момента 83 проби

Автор: Plovdiv Now 6068
Няма потвърден случай на коронавирус у нас, изследват в момента 83 проби

Няма потвърден случай на коронавирус в България към настоящия момент. Към момента се очакват резултатите от общо 83 проби, взети от пациенти у нас. Те ще бъдат обработени едновременно, но за целта е необходимо технологично време от 6-7 часа, съобщи на редовния брифинг пред ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

В момента във ВМА са настанени шестима пациенти, проявили симптоми на вируса, като трима от тях са готови да бъдат пуснати, веднага след като излязат резултатите.

Регистрираните случаи на заразата по света са 360 000, като скокът за днес в Гърция е 22%. В Италия заразените са 3 500 души, а в Иран - 3050 души.

По последна информация един от двамата българи, летели от Доха до Сидни, за които имаше съмнение, че са контактували с носител на вируса, е открит. Той се е прибрал у нас и е в добро състояние. Няма данни за момичето, което работи в Австралия. 

България има готовност да приеме пациенти с коронавирус, като в страната са обособени 751 легла. Те могат да бъдат удворени в рамките на 24 часа. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина