Няма огнище на COVID-19 в пловдивската фирма, където беше открит заразен

Автор: Plovdiv Now 5784
Няма огнище на COVID-19 в пловдивската фирма, където беше открит заразен

Няма огнище на COVID-19 в пловдивската фирма „Ангел Стоилов 96”. На този етап е потвърдена само една положителна проба, съобщиха от медицинския щаб в Пловдив.

Въпреки рекордните 50 нови случая за последните 24 часа, в областта не е констатирано нито едно огнище. Новозаразените са разпръснати в цялата област. Най-много са на територията на град Пловдив, но има и в Карлово, Съединение, Марица. Взети са проби и от контактните лиза от двете служители във ВМЗ Сопот, като сред тях няма нови положителни проби.

„От 50-те случая само 7 са хоспитализирани”, посочи областният управител Дани Каназирева. Сред новите заразени са и 4 медицински лица – двама лекари и две медицински сестри. За да не се създава паника обаче, областният управител не пожела да съобщи от които здравни заведения са те. Но успокои, че са взети всички мерки за дезинфекция на отделенията, в които работят.

Оздравели са още 18 души в областта, с което общият брой на преборилите заразата става 147 души. 383 човека в момента са на домашно лечение. За съжаление има и 2-ма починали. Това са 94-годишен мъж с множество придружаващи заболявания и жена на 55 г. със сърдечни проблеми.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина