Няколко събития в Пловдив за Деня на независимостта на Украйна

Автор: Plovdiv Now 4313
Няколко събития в Пловдив за Деня на независимостта на Украйна

Денят на независимостта на Украйна ще бъде отбелязан на 24 август със серия събития в Пловдив. Музейна галерия "Димитър Георгиев" под патронажа на почетния консул на Украйна в Пловдив г-н Димитър Георгиев и Посолството на Украйна в България ще отбележат празника с изложба на международно признатата графичка Оксана Стратийчук. В навечерието на празника утре в в 18.00 ч. в изложбената зала за временни експозиции на Галерия "Димитър Георгиев" - Пловдив, ул. "Съборна" № 23.

Причудливи митични приказки и натюрморти ще украсят стените в залата за временни експозиции. Оксана Стратийчук се завръща в Пловдив след участието си в няколко престижни биеналета и ще сподели чрез творбите си красивите преживявания от нейния дълбок свят на художник, отразяващ съхранената любов, вяра и надежда на фона на една бушуваща и жестока война за оцеляването и запазването на украйнския народ. Нейното страдание е сублимирана енергия в полза на кавалетното изкуство. Силната чувствителност на финния рисунък е прекрасна препратка към онзи неокласицизъм на завърнали се стойности от античността, където богове и нимфи благославят даровете на природата, за да припомнят библейската истина на хората, че са създадени по образ и подобие на Бога и трябва да опазят, съзидават и се радват на всяко живо същество.

На изложбата ще присъстват представители на Областната управа в Пловдив, кметството на  Пловдив, както и известни интелектуалци и общественици.

На 24 август, в 19 часа Фондация „Юкрейн съпорт и Реновейшън“ организира голям празник на площада пред Общината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина