Незаконни тютюн и цигари намериха в Пловдив и Хисарско, има арестувани

Автор: Plovdiv Now 5461
Незаконни тютюн и цигари намериха в Пловдив и Хисарско, има арестувани

От три частни адреса на територията на Трето РУ в Пловдив вчера са били открити и иззети цигари и нарязан тютюн без бандерол. При проверка на улица „Гороцвет“ от дома на 57-годишен криминално проявен мъж са били иззети 2 килограма нарязан тютюн и 160 къса саморъчно свити цигари. Мъжът е задържан в ареста, а по случая е образувана проверка.

На същата улица е бил проверен и домът на 40-годишна жена, откъдето криминалисти от Трето РУ са иззели 4 килограма тютюн и 200 къса саморъчно свити цигари. 21 кг нарязан тютюн без бандерол е бил открит и иззет от жилище на улица „Фрезия“ в град Пловдив в хода на същата акция. На адреса са задържани две лица – 26 годишен мъж, криминално проявен и 17 годишно момиче. Образувано е бързо производство по описа на районното управление. 

Близо 3.5 кг тютюн е бил иззет и от полицията в Хисаря. Стоката без акцизен бандерол е била иззета от дома на 52-годишен мъж на улица “Стойчо Дамянов“ в село Черничево. По случая се извършва предварителна проверка.

Припомняме, че в рамките на операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол служители от криминална полиция на Шесто РУ са извършили проверка на частен адрес на улица " Драмос" в квартала. В следобедните часове на деня в дома на 53 годишна жена са открити и иззети 10 800 къса цигари от общо 53 стека с марките „ММ“ и „Виктори“. Жената няма други криминални прояви. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина