Нервен пловдивчанин шамароса работник от кабелна телевизия, отнесе 5 дни в ареста

Автор: Ива Модова 4033
Нервен пловдивчанин шамароса работник от кабелна телевизия, отнесе 5 дни в ареста

Пловдивчанин отнесе наказание 5 дни задържане в ареста след агресия на пътя. Той зашлевил два шамара на служител на кабелна компания след спор. Пострадалият и колегите му били пратени на адрес в центъра на Пловдив за отстраняване на повреда във вторник сутрин. Улицата, на която възникнала повредата на външно табло, била еднопосочна и натоварена откъм паркирали коли. Те спрели фирмения бус отляво на пътното платно.

В същото време по улицата преминавала кола. Водачът спрял и подал взуков сигнал на шофьора и пътниците в буса, тъй като не можел да премине. Превозното средство обаче не помръднало и вече изнервеният пловдивчанин, се опитал да премине. По време на маневрата обаче обърнал и своето и на фирмения бус, огледала.

Служителите на кабелната компания веднага се развикали. Водачът на колата слязъл и с един от кабелджиите започнал спор. Словесната кавга обаче прераснала във физическа, като нервакът забил два шамара на работника. Веднага след това се качил в колата си и потеглил. Потърпевшият не оставил нещата така. Той сигнализирал за случая на спешен телефон 112 и подал жалба срещу опонента си.

Последният бил издирен и задържан. Наложен му е бил акт за проява на дребно хулиганство. Пловдивчанинът бил отведен и в Районен съд за потвърждаване на наказанието. Пред магистратите той отрекъл да е удрял кабелджията, а че само го побутнал по рамото. Думите му обаче не кореспондирали с тези на колегите на потърпевшия и другите свидетели по случая.

След щателно запознаване с детайлите по случая и всички доказателства, съдиите решиха да го накажат с най-тежката санкция предвидена в Наказателния кодекс, свързана с борбата против хулиганството, а именно задържане в ареста. Периодът на наказанието, което ще трябва водачът да изтърпи е 5 дни.

Решението подлежи на обжалване и протест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина