Недобросъвестни пловдивчани пак изхвърлиха боклуци в коритото на река Марица

Автор: Plovdiv Now 5552
Недобросъвестни пловдивчани пак изхвърлиха боклуци в коритото на река Марица

Отново недобросъвестни хора са изхвърлили боклуци в коритото на река Марица, алармират от ОП „Градини и паркове“ и то само месец, след като екипи на общинското предприятие изцяло почистиха мястото.

„От началото на годината чистим поетапно речното корито на територията на Пловдив. Започнахме от моста на бул. „Васил Априлов“ в посока към моста на Адата. До момента сме събрали и извозили десетки камиони с отпадъци. Работим за по-чиста околна среда. Непрестанно призоваваме гражданите да пазят, но някои продължават да замърсяват. На крайречния булевард има достатъчно контейнери за смет, включително и за разделно събиране. Недопустимо е да се изхвърлят кашони и всякакви други боклуци в реката – и то на фона на повишената обществена чувствителност към опазването на чистотата и зелените площи“, заяви инж. Николаев.

Той увери, че мястото своевременно ще бъде почистено, но от „Градини и паркове“ очакват хората да не са безучастни, а ако видят, че някой замърсява, да сигнализират на тел. 112 или зеления телефон на Пловдивския общински инспекторат 6111. ОП „Градини и паркове“ приема сигнали на тел. 032/624 301.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина