Не са установени политически престъпления при акцията на полицията в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5054
Не са установени политически престъпления при акцията на полицията в Пловдив

„Тази сутрин в 8:00 стартира полицейска операция на територията е Трето РПУ в Пловдив. Работата е насочена в три направления - охранителна, криминална и икономическа. Извършват се проверки, свързани със закона за частната охранителна дейност, закона за движение по пътищата, закона за българските лични документи и закона за гражданската регистрация. Действията са съвместно и с други държавни органи, посочи инспектор Венелин Костов на брифинг днес.

От началото на акцията до момента са проверени 123 МПС, проведени са беседи със 162 лица, съставени са 43 фиша за установени административни нарушения, както и 23 акта. Има една образувана преписка за безакцизни стоки. 

"Нямаме информация за политически престъпления. До момента на територията на трето РПУ наблягаме изключително много на индивидуалната превенция и на общата, свързана с този тип престъпления. Корпоративният вот е другата цел на нашите превантивните действия. Провеждат се беседи със собственици на магазини и фирми, но нямаме придобити данни за корпоративен вот", посочи още Костов 

Операцията продължава да тече, както на територията на 3 РПУ, така и на територията на 6-то РПУ, а на края на деня ще има подробна информация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина