Националният балет на Грузия „Сухишвили”с грандиозен концерт в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 23901
Националният балет на Грузия „Сухишвили”с грандиозен концерт в Пловдив

Националният балет на Грузия „Сухишвили” ще изнесе концерт в Пловдив, с който ще отбележи 75 години на сцена. Голямото събитие е на 05.12.2020 г. в 19:00 часа в Комплекс С.И.Л.А.

Сухишвили неслучайно е наричан националното богатство на Грузия – съществуващият от 1945 танцов ансамбъл, има хиляди представления в някои от най-престижните световни зали и е спомогнал на не един и двама да почувстват по-близка културата на далечната азиатска държава.

Двучасовата програма ще представи най-зрелищните и емблематични танци, създадени за последните 70 години от поколения Сухишвили.

Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, танцувалната техника на мъжете и плавните движения при жените. Балетът ще посети България и със собствен оркестър и гардероб за милиони  - 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”.

Класическата програма на най-добрият балет в света, олицетворява древната история, традиции и фолклора на Грузия. „Сухишвили” е първият балет в света, който изнася в „Ла скала” представление в народен, а не в класически формат, като с това вдигна фолклора на високо ниво в световния шоу бизнес. Главният хоеограф на балета -  творческият гений -  Илико Сухишвили – младши -  филантроп, ексцентрик, родолюбец, осъвременява народните танци. Новият грузински танц може да бъде изтанцуван с академично изпълнение и със сложна техника и така пренася грузинския танц от село, от етническите сватби до най- престижните световни сцени.

Спектакълът в 120 минути е  буря на сцената  - със съвършенство в танца - с плавните, пързалящи движения при жените и зрелище в танца -  кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които, единствени в света, танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли

Билети можете да намерите на касата в Комплекс С.И.²Л.А, както и в мрежата на Eventim в цялата страна на цена от 30 до 60 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина