Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи отвори врати в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4184
Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи отвори врати в Пловдив

Национален център за рехабилитация на сляпо-глухи е открит вчера в Пловдив от заместник-министъра на труда и социалната политика Адриана Стоименова.

Беше проведен и информационен ден, посветен на социалното включване и развитието на нови услуги за хората с увреждания. Организатори на събитието, което се проведе в международния ден на хората с тези сензитивни увреждания, са от Националната асоциация на сляпо-глухите в България.

Раздадени бяха и пакети с хранителни продукти от първа необходимост на нуждаещи се семейства. Кампанията на МТСП и Агенцията за социално подпомагане се финансира по Оперативната програма за храни с държавно съфинансиране.

До края на ноември 2020 г. в област Пловдив над 43 000 лица и семейства ще бъдат подпомогнати с близо 651 тона хранителни продукти. Над 70 тона храни ще бъдат раздадени на 2767 лица от допълнителните целеви групи, определени по програмата във връзка с епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19.  Топъл обяд в областта получават 2 710 потребители от 16 общини.

Източник: Министерство на труда и социалната политика.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина