Настоящ и бивш шеф на Пътното в Пловдив поемат общинските звена с най-големи бюджети

Автор: Благовест Андонов 12178
Настоящ и бивш шеф на Пътното в Пловдив поемат общинските звена с най-големи бюджети

Скоро се очаква да се сформира целия екип на Здравко Димитров, след като преди два дни той представи  8 от ключовите си специалисти.  Шестимата зам.-кмета поемата сегашните 7 ресора, но Зико призна, че ще има най-малко двама нови зам.-кметове. Отворен остава въпроса и за най-големите Общински предприятия – „Чистота” и  „Паркове и градини”.

Двама от кадрите на ГЕРБ, които управляваха един след друг Областното Пътно управление се очаква да поемат двете звена с най-големи бюджет „Чистота” и строителния отдел в Общината.

Петър Попов, който е бивш съветник от ГЕРБ и оглавяваше Пътното до лятото на 2018-а година, най-вероятно ще поеме „Чистота”. Досега директор на предприятието бе Иван Стоянов, който обаче стана кмет на район „Източен”. 

Неговият наследник в Пътното – Пламен Райчев ще бъде седмият зам.-кмет в екипа на Здравко Димитров, научи TrafficNews.  Арх. Невена Балчева в момента е титуляр на стария пост на Димитър Кацарски – строителство, инвестиционно планиране, общинска собственост и устройство на територията.

Новата структура, която предстои да бъде гласувана включва разделянето на този ресор. Така Балчева ще остане зам.-кмет по общинска собственост и устройство на територията , а Пламен Райчев ще поеме строителството и инвестиционното планиране.  Очаква се да бъде върнат и поста на главен инженер на Общината, който бе овакантен, след като Йордан Калев бе повишен в зам.-кмет.

Въпросителна има и за осмия зам.-кмет в екипа на Здравко Димитров. Двете имена, които се спрягат най-много са Ансети Тимчев и д-р Калин Калинов. Ако вторият стане зам.-кмет със сигурност ще му бъде дадено здравеопазването . Не е изключено обаче  и първият да  му бъде даден този ресор заедно с икономика и управление на отпадъците, а  Илия Кирчев да остане само по финансите.

Все още е неясно и кой ще поеме другите важни звена – ОП „Градини и паркове”, „Старинен Пловдив” и Общинския инспекторат, където титулярите спечелиха изборни постове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина