Настаниха в приют старицата, чиито дом изгоря в Капана

Автор: Plovdiv Now 4998
Настаниха в приют старицата, чиито дом изгоря в Капана

Старицата, чийто дом изгоря напълно в пловдивския квартал Капана, веднага е била настанена в общинския приют. Още докато огнеборците се бореха с пожара, служители на МВР са се свързали с отдел „Социално подпомагане” и на мястото били изпратени две служителки. Оказва се, че къщата на улица „Алцеко” е единственото жилище на Станка и тя вече няма къде да се прибере.

Припомняме, че сигналът за пожара беше подаден малко преди 13:00 часа вчера. Старицата не е пострадала, но въпреки това екип на Спешна помощ я е прегледал на мястото. 

Близките на жената отдавна не са я посещавали. Нещо повече – по думите на съседи те не искали да я чуват и виждат, както и да се грижат за нея. Преди години е починал братът на Станка, с който тя е живеела. Хората в арт-квартала допълват, че жената е събирала стари и ненужни вещи, нямала е елементарни хигиенни условия и никакви електроуреди.

„От МВР се свързаха с нас. Служители от отдел „Социално подпомагане” са се отзовали веднага. Първоначално жената не е искала да тръгне с тях, а е искала да се прибере в къщата. Това няма как да се случи, тъй като жилището е изгоряло. В момента тя е настанена в приюта, изкъпана е и е нахранена. Ще й бъде отпусната еднократна финансова помощ”, съобщи Надя Танева, директор на „Социално подпомагане”-Пловдив.

Тя допълни още, че Станка е с ТЕЛК-ово решение, което е старо и за жалост заедно с другите й документи е изгоряло в пожара. От утре социалните ще започнат работа с жената, като ще бъдат разгледани всички данни за нея.

„Ще се прецени къде може да бъде настанена трайно. Не знаем с какви увреждания е, тя дори няма личен лекар. Важното е, че жената е добре и ще има покрив над главата”, допълни още Танева.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина