Nasimo – пионерът на стрийт арт културата в Източна Европа с изложба и книга на Капана Фест

Автор: Plovdiv Now 10674
Nasimo – пионерът на стрийт арт културата в Източна Европа с изложба и книга на Капана Фест

Има артисти, които трудно се побират в думи, защото посланията им са огромни. Такъв е Nasimo.
Един от пионерите на източноевропейската стрийт арт култура и графити, както и един от най-известните български художници по света, Nasimo от 2015-та година работи по изумителната си творба, покриваща голяма част от сградата на Централни Хали.

На това издание посланието му ще придобие завършен вид и за нас е чест и щастие да го оставим в наследство на любимия ни квартал „Капана“, споделят организаторите на Капана Фест, по чиято покана той работи в Пловдив.
И понеже не всички платна на Насимо са с размерите на цели сгради, на Капана Фест 2019 ,,Наследството’’ в поп-ъп галерия InDustReal ще бъде представена и неговата шеста самостоятелна изложба “LIfe is a Study”, заедно с книгата “25 Years on Nasimo: Sketchbook” (Скицникът на Насимо).
Книгата-албум включва работни етюди и маслени платна, събирани от художника през годините, и проследява процеса по създаването на някои от неговите най-емблематични творби, от скици до завършени монументални стенописи.

Включените автобиографични текстове пък разкриват любопитни факти за професионалното и личностно развитие на Nasimo. Не пропускайте да видите изложбата на живо, защото ще остане само до края на фестивала!
Откриването е в петък, 31 май, от 17:00 ч. в поп-ъп галерия InDustReal на ул. Г. Бенковски 32.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина