Напусна ни голямата футболна легенда Динко Дерменджиев - Чико! Поклон!

Автор: Plovdiv Now 10528
Напусна ни голямата футболна легенда Динко Дерменджиев - Чико! Поклон!

Футболната легенда на Ботев Пловдив Динко Дерменджиев - Чико е починал в болницата във вторник вечерта.

Той беше в болница, борейки се за живота си. Чико имаше проблеми със стеснение на гърлото, със сърцето (преди няколко години му е поставен стент) и с дробовете.

Припомняме, че в началото на март Чико колабира и беше приет с лека форма на инсулт в Клиниката по нервни болести, след което беше стабилизиран и преместен в Първа клиника по хирургия. Състоянието му обаче се влоши. Лекарите положиха максимални усилия, но не успяха да спасят легендата.

На 29 април футболистите на Ботев Пд разпънаха плакат, посветен на клубната легенда, преди двубоя с ЦСКА от 31-ия кръг на Първа лига. Транспарантът гласеше - "Чико, всички сме с теб".

Динко Дерменджиев е избран от привържениците на Ботев (Пловдив) за футболист №1 на клуба за ХХ век. Шампион през 1967 и носител на купата на страната през 1962 г. с Ботев, вицешампион през 1963 г. и бронзов медалист през 1961 г. от шампионатите на "А" РФГ и Балканската клубна купа за 1972 г., финалист за купата на страната през 1963 и 1964 г. За националния отбор е играл 58 срещи и има 19 гола. Три пъти участник на Световно първенство – Чили (1962, 2 мача), Англия (1966, 2 мача) и Мексико (1970, 2 мача и 1 гол). Като треньор постигна едни от най-големите успехи с Ботев в началото на 80-те години на миналия век.

Съболезнования от екипа ни към семейството, близките и приятелте на голямата футболна легенда!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина