Написаха Коледната приказка на Стария град с шрифта на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 8291
Написаха Коледната приказка на Стария град с шрифта на Пловдив

Празници „Светлина и надежда“ в Стария град провокираха реализацията на бутиково събитие, което изпълни с вълнуваща детска глъч красивата къща Хиндлиян. Още на входа малчуганите бяха посрещнати от Феята на думите. Ученици от вторите класове на ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян” бяха гости на премиерата на книгата „Коледен звън” на Мария Колюшева – писател и илюстратор на детски книги. Авторката разказа своята мотивация да пише, каква магия подтиква към създаването на приказки в рими и заедно с Феята на думите поведоха децата в играта „Хайде да римуваме!”.

Опознавателно-забавната среща премина в творческа работилница, в която всички ЗАЕДНО създадоха Коледната приказка на Стария град, която има и своите шест илюстрации, също с авторството на ученици от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян”. Мария Колюшева представи и другите си издания за деца.


Организаторите от ОИ „Старинен Пловдив” споделиха, че подобни събития създават не само настроение, но и учат подрастващите как протича премиерата на книга и колко е вълнуващо да научаваш как се ражда една творба. Те обещаха, че подобни събития за подрастващи ще има и в бъдеще.


Създадената Коледна приказка на Стария град, заедно с илюстрациите-рисунки на децата, ще бъде оформена в книжно тяло и изложена в къща Хиндлиян от 20 декември до края на януари.

Както всички отпечатани рекламни материали на Празници „Светлина и надежда“, така и Коледната приказка на Стария град ще е изписана с шрифта на Пловдив, вдъхновен от почерците на жителите и гостите на града.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина