НАП погва и пловдивските салони за красота

Автор: Plovdiv Now 12430
НАП погва и пловдивските салони за красота

Акциите на НАП-Пловдив продължават с пълна сила. И докато погледите им са насочени предимно към зимните курорти – Пампорово, Велинград и Чепеларе, то и в града под тепетата продължават проверките.

През последните десет дни, списъците на приходната агенция се напълниха с фирми, класифицирани като неизрядни данъкоплатци и подлежащи на принудителна мярка „запечатване”. Сред тях са топ салони за красота под тепетата, офис на куриерска фирма, магазин и заведение за бързо хранене.

Един от лъскавите фризьорски салони на веригата „Арлет” е бил атакуван от държавните служители. Наложен е бил акт на фирмата, а нарушението е било свързано с неиздаване на фискален бон. Управата на дружеството е подало жалба срещу санкцията, която е била седем дни запечатване на обекта.

Преди дни в Административният съд излезе решение, с което принудителната мярка е била потвърдена. Оказва се, че агент от НАП е закупил шампоан на стойност 24 лева, а служителите не са издали касов бон от фискалното устройство. Започнала е щателна проверка на обекта и е констатирано още разминаване между наличните пари в касата и тези, маркирани на касов апарат. Като мотиви в жалбата си, фирмата е обяснила, че актът е неправомерен и незаконосъобразен. Изложените мотиви, че тези санкция ще нанесе непоправими вреди – назначените работници ще останат без работа за определен период от време, запечатването ще се отрази на доброто име на салона и ще разочарова клиентите,обаче са били недостатъчни за магистратите.

Наш репортер се опита да се свърже с въпросния салон, намиращ се до новотела, но на посочения телефон никой не отговаряше.

Под ударите на НАП попаднаха още два салона за красота. Единият се намира в центъра на Пловдив, а другият в квартал „Христо Смирненски”.  

Малко магазинче за хранителни стоки също е било обект на проверка. То се намира на „Пещерско шосе”, под комплекс Оазис. Търговецът може да получи до 30 дни принудителна мярка запечатване.

В „черните” списъци попадна още и заведение за бързо хранене. Фирмата се помещава в подблоково пространство до Младежкия хълм. Със заплаха от запечатване е и офис на куриерска фирма на улица "Георги Комитата ".

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина