Намалиха тройно гаранцията на ортопеда д-р Георги Кръстев

Автор: Plovdiv Now 5052
Намалиха тройно гаранцията на ортопеда д-р Георги Кръстев

Пловдивският районен съд намали гаранцията на пловдивският ортопед д-р Георги Кръстев на закрито заседание. Магистратите са отменили наложената от прокуратурата гаранция от 30 000 лева и са определии 10 000 лв.

Тя трябва да бъде внесена в 10-дневен срок считано от 25 август 2020 г.

Съдът е преценил, че този размер в максимална степен би обслужил целите на мерките за неотклонение, без същевременно прекомерно и непропорционално да се засягат правата на обвиняемото лице.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Припомняме, че Д-р Кръстев беше привлечен като обвиняем за осъществени умишлени престъпления от общ характер във връзка с работата си, от което се иска временно отстраняване от длъжност. Според обвинението той е помогнал на собственик на фирма да  източи крупна сума от Националния осигурителен институт с фалшиви болнични.  За 1 година са извадени 117 болнични. 52-годишният Стефан Грозев е авторът на схемата за източване на 130 000 лева от НОИ чрез фалшиви болнични. Той е осъществял измама чрез фирмата си "Джи Еф Ти - България", регистрирана в Харманли с 5 000 лева уставен капитал.

Д-р Кръстев  заявяви, че ще съдейства на органите на разследването. „Много трудно се доказва невинност, но това не е невъзможно, и ще съдействам на институциите за това нещо”, каза Кръстев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина